Leuk dat je hier bent!

Ik ben Orietta, geboren in 1984 en sinds 2002 t1d’er. Dat laatste klinkt een stuk gezelliger dan type-1-diabetespatiënt, maar gezellig is zo’n chronische ziekte natuurlijk helemaal niet. De rest van mijn leven is dat wel: ik ben in 2013 getrouwd met Mark, de liefde van mijn leven. Sinds februari 2020 hebben we samen een schat van een zoon, Bram. Ik zing graag met Vocaal Ensemble Muze, knuffel veel met mijn katten, hou regelmatig spelletjesavonden met mijn vrienden, en haakmiddagen met mijn vriendinnen. En terwijl ik dat allemaal doe, heb ik dus diabetes. Continu, het staat nooit even uit. En dus moet ik daar bij alles wat ik doe rekening mee houden. Een stukje wandelen? Eerst zorgen dat ik minder insuline of meer glucose in mijn bloed krijg. Een traktatie? Alleen als mijn bloedsuiker dat toestaat. Een zonnige dag? Even mijn basaalstand aanpassen.

In mijn blogs neem in je graag mee in mijn dagelijks leven met type 1 diabetes. Ik vertel over het effect van deze chronische ziekte op alles wat ik doe en laat, en wat mijn gedachteproces is. Ik hoop hiermee andere mensen met t1d een hart onder de riem te steken, of herkenning te geven. Ook vind ik het fijn als ik andere mensen kan helpen wat meer inzicht te krijgen in t1d. Daarnaast kun je hier af en toe lezen over sensorvergoeding. Sinds 2019 voer ik samen met Loes Heijmans (en inmiddels veel andere mensen en instanties) actie voor vergoeding van de glucosesensor in Nederland. Want dat is nog steeds niet rond. Als je daar meer over wil weten, kun je het beste een kijkje nemen op sensorvergoeding.nl.

Oh en mijn blognaam? Dat zijn de twee vloeistoffen die mij in leven houden: koffie en insuline. Allebei ongeveer even belangrijk 😉

Hieronder nog een paar kleffe foto’s om te laten zien hoe leuk mijn leven is!

Liefs,
Orietta